baba itatópohár

A baba itatópohár megfelelő bevezetése

A babatermékek esetében is igaz, hogy a fejlesztők külön figyelmet fordítanak arra, milyen módon lehet a legjobban megkönnyíteni a szülők mindennapjait. Természetesen a gyermekek fejlődési szakaszai nagyon eltérhetnek egymástól, de vannak bizonyos mérföldkövek.

Fontos tudatosan megszervezni a baba itatópohár bevezetését. Ellenkező esetben komoly, akár egész életre kiterjedő negatív hatásai is lehetnek. Érdemes a baba itatópohárt a szilárd táplálék bevezetésével párhuzamosan alkalmazni. A gyermek 1 éves kora környékére már teljesen le kellene szoknia a cumisüveg használatáról. Az egyik igen jelentős negatívuma a cumisüvegnek maga a kialakítása.

Míg a baba itatópohár esetében a benne lévő ital csupán rövid ideig kerül érintkezésbe a tejfogakkal, addig a cumisüvegnél ez szinte állandó. Cukros gyümölcslevek és teák esetében ez fogszuvasodáshoz vezet. További hatása a korai életkorban fellépő elhízás, ami ugyanígy az állandó cukor bevitelre vezethető vissza. Illetve nem készteti a gyereket nyelésre, így a beszédfejlődés is nehezebben alakul ki.