beszélő papagáj eladó

A beszélő papagáj eladó hirdetéseknél legyünk körültekintőek

Sokan vágynak olyan papagájra, amelyik hangokat utánoz, sőt, szavakat is mond. A beszélő papagáj eladó hirdetési szöveg ezért igen vonzó azoknak, akik ilyen madarat szeretnének. De lássuk csak, hogy valóban mindegyik beszél-e?

Azzal először is tisztában kell lennünk, hogy egy adott faj látszólag nagyon hasonló egyedei között is markáns ez eltérés ezen a területen, magyarul a papagájok beszédkészsége igen változó. Ha pedig már olyan madárhoz jutunk, amelyik valóban beszél, akkor számolnunk kell azzal a ténnyel, hogy a beszélni megtanított példány már egész biztosan nem fiatal.

A beszélő papagáj eladó szövegnél tehát feltehetjük a kérdést magunkban, hogy mi képesek lennénk-e neki biztosítani azt a számára ismerős, stresszmentes környezet, ahol hajlandó megszólalni. Ha tehát azt látjuk valahol, hogy beszélő papagáj eladó, akkor úgy vágjunk bele az állat tartásába, hogy tudjuk neki biztosítani többek között a megfelelő nagyságú életteret, amelyben a madár nem érzi magát bezárva, ellenkező esetben ugyanis depressziós is lehet.