bozótvágó

A bozótvágó több formában létezik

Nem mindenki tudja elsőre, miről is van szó, amikor a hordozható, kézi fűnyírók kerülnek szóba, hiszen több különböző megnevezés alatt emlegetik ezeket a tárgyakat. Azt azonban leszögezhetjük, hogy a bozótvágó egy elképesztően hasznos és praktikus eszköz, ami legfőképpen a hordozhatóságának köszönhető.

Aránylag könnyen kézbe lehet venni és hosszabb ideig megtartani. Persze általában nem hölgyek végzik az efféle nyíró tevékenységeket, hiszen megterhelő lehet egy idő után, főként a meleg, nyári időjárásban, amikor a fűnyírások leggyakrabban bonyolódnak.

Másfelől a termékek kifejlesztésénél a készítők figyelembe vették, hogy a berendezés súlya és funkciói praktikusak legyenek, és idomuljanak a használati körülményekhez. A bozótvágó működhet üzemagyaggal, amelyet időnként újra kell tölteni, illetve a másik verzió az elektromos áram segítségével nyíró készülék. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai is, érdemes úgy átgondolni, hogy a kert tulajdonságaihoz és a helyi lehetőségekhez mérjük az elvárásokat.