fokföldi ibolya

A fokföldi ibolya több figyelmet igényel

A növények természetessége minden lakásban örök kedvencnek számít. A fokföldi ibolya azonban nemcsak zöld, hanem a káprázatos virágaiban is gyönyörködhetünk, amelyek többféle színben elérhetőek.

Ez az ibolya szereti a gondozást, úgyhogy főleg olyan tulajdonosoknak ajánlott, akik le fogják szedegetni róla az elszáradt szirmokat, ellenkező esetben sokkal gyorsabban rohadásnak indul. Ha a növényt kicsit frissíteni akarjuk, akkor óvatosan vágjuk le az alsó leveleket, miközben figyelünk a lakás hőmérsékletére.

Az ibolya szereti a meleg helyeket, azonban a tűző napsütést inkább kerüljük. A vízigénye közepesnek nevezhető, két locsolás között mindig hagyjuk, hogy kiszáradjon a föld, miközben figyeljünk arra, hogy a levelek ne érintkezhetnek a vízzel.

Szereti az enyhén savanyú földet és úgy szokta jelezni a bánatát, hogy nem virágzik. Amennyiben gondos és rendes figyelmet kap, akkor a fokföldi ibolya gyönyörű lila, fehér virágokkal ajándékoz meg minket, amit egy kis tápoldattal tudunk neki meghálálni.