gin fajták

A gin fajták nem csupán tonikkal fogyaszthatóak

Az ital eredete a középkorig nyúlik vissza, amikor a hollandok komolyan elkezdték az előállítását. Mára a gin fajták a világ minden táján ismertek és sokféle változatuk létezik.

Gyakran megjelennek filmekben és könyvekben is. Jó példa erre a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült „A nagy Gatsby” című film egyik jelenete, amiben a főszereplő egy pohár ginnel koccint. Ez a kép már ikonikussá vált, sőt, híres meme is készült belőle.

A gin fajták önmagukban nem édesek, így különféle gyümölcslevekkel és más szeszesitalokkal is keverhetjük ezeket anélkül, hogy az ital ízetlenné válna. A szakértők a fogyasztását többféleképpen ajánlják. Ihatjuk jéggel, vermuttal, gyümölccsel, uborkával vagy tonikkal.

James Bondnak köszönhetően jól ismert a gin és a vermut kombinációja is, olajbogyóval díszítve. Az Egyesült Királyságban abszolút klasszikus a gin fajták friss gyümölcsökkel vagy limonádéval való fogyasztása. De a friss uborka is tökéletes kiegészíti és felerősíti a boróka, a bors és a citrusfélék ízét.