gyémánt lyukfúró

A gyémánt lyukfúró flexre szerelve remekül teszi a dolgát

A gyémánt lyukfúró flexre olyan kiegészítő, amivel gyorsan és hatékonyan lehet dolgozni a kiváló eredmény érdekében. A hidegburkolatok alakítása és formázása sohasem volt lehetetlen, de sokkal nehezebb feladatot jelentett, mint például fával dolgozni.

Ha a munkadarab eltörik vagy megreped, még a legkisebb mértékben is, akkor teljesen használhatatlanná válik és cserélni szükséges. Viszont a gyémántfúró készlet használatával, akár a csempe közepébe vagy sarkába tetszőleges átmérőjű lyukat fúrhatunk minden nehézség nélkül.

Ilyen formában pedig nem jelent majd akadályt a csővezetékek, konnektorok, kapcsolók, csaptelepek helyének elkészítése, amelyek nincsenek szintben a fal síkjával. Nincs tehát más teendő, mint a gyémánt lyukfúró flexre való felhelyezése, és máris nekiláthatunk a hatékony munkának.

A gyémánt lyukfúró flexre kitűnő választás

A gyémántfúró készlet minden darabja gondosan megmunkált, kopásálló anyagból készült. A fő részén ipari gyémántszemcsék találhatóak. Mivel ez a jelenleg ismert legkeményebb anyag, ezért gyakorlatilag bármilyen kőzet megmunkálása lehetséges vele.

Azonban, amikor azt keressük, hogy melyik a leginkább ideális gyémánt lyukfúró flexre, akkor érdemes elolvasnunk az ajánlásokat is, hiszen nem mindegyik típus felel meg a különösen kemény anyagok, mint például a fekete gránit fúrására. A gyémántfúró készletet elsősorban csempék és járólapok esetén használják, de alkalmazhatót, üvegnél, márványnál és egyéb kőzeteknél.

Akkus és vezetékes gépekkel egyaránt használható a gyémántfúró készlet. Itt viszont meghatározó a fordulatszám. Nem véletlen, hogy a gyémánt lyukfúró flexre kerül a leggyakrabban felszerelésre, hiszen a legtöbb akkumulátoros sarokcsiszoló esetében állítható a sebesség, így kiváló munkavégezhető ezekkel.

A gyémánt lyukfúró flexre és fúróra is felhelyezhető

Amikor azt halljuk, hogy gyémánt lyukfúró flexre, akkor máris felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért pont arra? Természetesen a körkivágó akár hagyományos fúróra is felszerelhető a megfelelő adapter segítségével, de megvan annak az oka, hogy leggyakrabban sarokcsiszolóra helyezik azt el. A flex kialakítása teljesen más, aminek köszönhetően nagyon stabilan tartható.

A fúró esetében nagy a veszélye annak, hogy használat közben a fej megcsúszik, ami repedést, sérülést okozhat a lapokon. Amennyiben mégis így szeretnénk alkalmazni, akkor érdemes külön erre a célra tervezett megvezetőt használni, ami gondoskodik róla, hogy a csempének nyomott fúrófej biztosan ne mozduljon el.

Ha viszont marad a gyémánt lyukfúró flexre való szerelése, akkor azt M14 menetes csatlakozással nagyon egyszerűen felilleszthetjük, és kezdődhet munka. Mindig óvatosan, 45 fokos szögben tartva, a gépet már elindítva közelítsük a fejet a csempéhez, és amint elkezdődött a fúrás, lassú körkörös mozdulatokkal haladjunk előre a teljes átjutásig. De melyik gyémánt lyukfúrót válasszuk a célunk elérésére?

Minőségi gyémánt lyukfúró a kiváló eredményért

A gyémánt lyukfúró többféle kivitelben rendelhető meg, ami lehetővé teszi az otthoni és a profi felhasználást egyaránt. Mint már említettük, többdarabos készletek mellett is dönthetünk, így mindig tetszőleges átmérőjű lyukakat készíthetünk.

Ez akkor előnyös leginkább, ha nem akarjuk egyenként összeválogatni a darabokat, hanem egyszerre kívánjuk a teljes palettát beszerezni. Azonban, ha mégis inkább egyesesével válogatnánk, akkor erre is megvan a lehetőség a burkolatszintezo.hu weboldalon. Száraz használatra gyakran a TLS MONSTER lézerhegesztett szegmenses gyémánt lyukfúró ajánlott, ami el van látva külön turbó szegmenssel.

Ez a plusz rész segíti elő a különösen agresszív fúrás elvégzését. A valóban csúcsminőséget képviselő kivitel előtt nem igazán van akadály. Még a fekete gránittal is elboldogul, ami a burkolattípusok között az egyik legkeményebb változat.

Gyémánt lyukfúró vizes használathoz

Amennyiben kifejezetten vizes használathoz keresünk gyémánt lyukfúrót, akkor erre a célra a TLS MAGNUM körkivágó felel meg a leginkább. Tény, hogy minden száraz körülmények között bevethető kivitel alkalmas a vizes alkalmazásra, de a TLS MAGNUM erre lett optimalizálva. Bátran tegyük próbára a gyakorlatban és tapasztaljuk meg, hogy mit hozhatunk ki belőle kellő odaadással!