szélvédő repedés javítás

A szélvédő repedés javítást nem ajánlott halogatni

A közlekedésben való részvételkor, esetenként kivédhetetlen a kavicsfelverődés, aminek következtében kisebb kár keletkezhet a gépjárműveken. Megoldást nyújt a szélvédő repedés javítás ilyen esetekben. A munkafolyamat leginkább félóráig tart és megakadályozza a sérülés súlyosbodását. A helyesen elvégzett szélvédő repedés javítás elvégzését követően alig marad látható nyoma a hibának. A balesetet követően, ajánlott minél rövidebb időn belül szakemberre bízni a kárelhárítást, mivel a keletkezett lyukon beszivároghat a víz és a piszok, ami csökkenti a javíthatóságot.

A hőmérsékletváltozás is további gondokat tud okozni. Ezeken felül, nem fog átmenni repedt üveggel a műszaki vizsgán. A munka elvégzéséhez nem érdemes otthoni körülmények között hozzákezdeni, vannak erre szakosodott műhelyek. A nagyobb méretű hasadás sajnos nem javítható, ilyenkor csak a csere segíthet, de az esetek legnagyobb részében, az időben elvégzett és szakszerű szélvédő repedés javítás a lehető legészszerűbb opció.

Az autóüveg csere komolyabb sérülés esetén halaszthatatlan

A forgalomban aktívan résztvevő járműveknél óhatatlan időnként ilyen-olyan sérülés. Az egyik leggyakrabban igényelt korrekciós művelet az autóüveg csere, mivel a szélvédő igen sérülékeny, nem kell balesetnek bekövetkeznie a repedéshez, elegendő egy váratlan kavicsfelverődés. A kisebb károk esetén javítható a rongálódás, vagyis beragasztható speciális szerekkel a keletkezett lyuk.

Az autóüveg csere azonban hosszabb vagy pókhálós repedéskor elkerülhetetlen, nemcsak a látási viszonyok csökkenése miatt, hanem mert a szélvédő ilyen állapotban nem tudja a megfelelő módon megvédeni az utasokat. Amennyiben a tulajdonos rendelkezik biztosítással, a művelet térítésmentes, ellenkező esetben bizony valamennyi pénzt ki kell adni erre a célra. Az autouvegek.hu weboldalt működtető cég kedvezményes árakkal és beszerelési díjakkal áll az érdeklődők rendelkezésére, amennyiben arra szükségük lenne. Az autóüveg csere behúzós vagy a korszerűbb ragasztós módszerrel történik, autómárkától függően és általában 2-3 óra múlva a kocsi már újra használható.