A Tayos-barlangok rejtélyei

A Tayos-barlangok rejtélyei nyomában jártunk

Ecuador, 1960! A mormon egyház legmegszállottabb híveinek különös tevékenységére lesznek figyelmesek az itt élő őslakosok. De vajon mi után kutakodhattak oly elszántan ezek a döbbenetesen vakmerő emberek? Mi olyan különös az Amazónia mélyén lévő tayos fecskékről elnevezett barlangrendszerben?

Vajon az élővilág különleges példányait kutatták az idelátogató mormonok? A kérdésekre megkapjuk a választ, ha elolvassuk a népszerű író, Alex Chionetti tollából származó A Tayos-barlangok rejtélyei című alkotást. Persze a mű mély megértéséhez szükséges némi folklórismeret is, ugyanis csak így kapjuk meg azt az egész képet, ami rávilágít, a barlangok valami teljesen mást rejtenek, mint azt az átlagember gondolná.

Van itt valami vészjósló, amit az értő olvasók a sorok között is érezhetnek-, mintha egy sötét entitás munkálkodna azon, hogy a barlangok titka soha ne derüljön ki. A Tayos-barlangok rejtélyei vitathatatlanul izgalmas olvasmány – cseppet sem légből kapott történet, amit az író személyes élményei tesznek még színesebbé.