Alpaka fonal

Alpaka fonal utolérhetetlen minőségben

Ön is régóta gyakorolja a különféle kötésmintákat, így már egy kicsit jobb minőségű anyaggal is tesztelné a tudását? Erre kiemelkedően alkalmas lehet bármelyik Alpaka fonal. Kevesen tudják, hogy az alpakák szőre rendkívül alkalmas fonalnak, sőt, olyan előnyökkel rendelkezik, amelyek még a selymet is könnyedén lepipálják.

Az anyag szerkezetét tekintve hasonlíthatjuk a birka gyapjújához. Amennyiben kellően professzionálisan bánunk az alpaka szőrrel, sokkal kevesebb az esélye az úgynevezett göbösödésnek és a nemezelődésnek. Ráadásul az Alpaka fonal rendkívül puha, nem bök, nem szúr, ezért minden bőrtípushoz ajánlott, babaruhának is kimondottan alkalmas.

Ami pedig csak hab a tortán, hogy ez az állati szőr teljes mértékben hipoallergén, mivel nem tartalmaz lanolint. A színek is roppant fontos szerepet töltenek be a választásnál. Az Alpaka fonalak megtalálhatóak természetes árnyalataikban, azonban már rengeteg festett szín közül is válogathatunk. Ami a márkákat illeti, nem foghatunk mellé egy Andes vagy Air fonallal.