Az ablak beépítés szakértelmet igényel

Közismert tény, hogyha a nyílászárók rossz állapotban vannak, akár 15-20%- os hőveszteségre is számíthatunk. Komfortérzetünk sem teljes az ablakon beáramló hideg levegő mellett, ezért ilyen esetben célszerű elgondolkodni a korszerű ablak beépítés fontosságán.

Ezzel a megoldással nemcsak rezsinket csökkenthetjük jelentősen, de a régi nyílászárón beszűrődő hangokat, zajokat is kizárjuk. A piac számos lehetőséget kínál, érdemes magas hőszigetelő képességekkel rendelkező terméket választani.

Amennyire fontos a minősége, legalább annyira fontos az ablak beépítés folyamata is. Egy jó ablakot is el lehet rontani rossz beépítéssel. A szakértelem hiánya, a nem megfelelő mennyiségű és minőségű anyagok használata az ablak beépítés rizikó faktorai.

Hibát vétünk, ha nem megfelelő helyre kerül az ablak, ezt a fal síkjába kell elhelyezni, az utólagos szigetelhetőség miatt. Munkánk nem lesz eredményes, ha a tömítő anyagot (purhab) nem megfelelően vágjuk le a száradás után. Hogy az ablak beépítés a várt eredményt hozza, bízzuk szakemberre!