Az áramláskapcsoló egyetlen kertből sem hiányozhat

Az öntözés nagyon fontos a hatékony kertészkedésben. A növények megfelelő vízellátása kulcsfontosságú a termés elérése érdekében. Ha már van fúrt kút a kertben és hozzá szivattyú is, akkor már csak egy áramláskapcsoló hiányzik a biztonságos és teljes vízellátás meglétéhez.

A szivattyú önmagában kiválóan használható mindaddig, amíg elegendő a vízellátás. Azonban, ha elapad a víz a kútban és a szivattyú motorja továbbra is üresjáratban üzemel, az hamar meghibásodásához vezethet. Ezt senki nem szeretné. Az áramláskapcsoló olyan elektromos berendezés, ami automatikusan szabályozza a szivattyú működését, vagyis ki- és bekapcsolja azt, ha a víznyomás változik. Így elkerülhető a motor leégése.

A teljesen vízálló berendezés szintén árammal működik, amit magától a szivattyútól kap, így képes az közvetlen összeköttetésben vezérelni. Az áramláskapcsoló kiemelten hasznos és praktikus berendezés. Minden 1” kivezetésű szivattyúhoz csatlakoztatható, így tulajdonképpen a legtöbb esetben gond nélkül használható.