öntöző rendszer

Az automata, a hibrid és az okos öntöző rendszer

Ha a locsolórendszerekről van szó, nem meglepő módon sokan egyből az automata modellekre gondolnak. Ez az egyik legnépszerűbb öntöző rendszer, hazánkban is. Kétségtelen, hogy a kert egyik leghatékonyabb berendezéséről van szó, amit a szakértők évtizedek óta fejlesztenek és ennek az eredménye látszik is a locsolási végeredményeket illetően.
Lehet, hogy régen az automata szerkezet drága volt, de manapság már teljesen elérhető árú. Egy remek választás ez akkor, ha az ember a kényelemre, a hatékonyságra, a megtakarításra és több szabadidőre vágyik. Említést érdemelnek még a locsoló rendszerek bemutatásakor a hibrid modellek. Igazából nem önálló változatok ezek.

A hibrid alatt nem azt kell érteni, hogy keveredik a manuális és az automata. Igazából a hibrid öntöző rendszer csak annyit jelent, hogy több öntözéstechnikai márka alkatrészei vannak felhasználva ugyanannál a rendszernél. Mondani sem kell, hogy ha az alkatrészek profi módon vannak összeválogatva és felhasználva, akkor a szerkezet tökéletesen fog funkcionálni.
Manapság a legmodernebb és talán a legdrágább is az intelligens öntöző rendszer. Ahogy a név is mutatja, ez a smart megoldásokról, a teljes automatizálásról szól. Úgy kell ezt elképzelni, hogy az ember üzenetet kap a locsolórendszer a működéséről, a teljesítményéről, az esetleg hibáiról.

Az intelligens öntözőrendszer Szombathely településén

Sok szakember egyért abban, hogy az okos rendszer verhetetlen a tudásából adódóan. A smart öntözőrendszer Szombathely számos házánál bebizonyította, hogy mennyire korszerű. A nagyszerű pozitívumai közé sorolható, hogy egyetlen applikáció segítségével a világ bármely pontján tudni fogja a tulajdonos, hogy mit dolgozik a berendezés, milyen zónák nem működnek megfelelő módon és miért nem kap megfelelő mennyiségű vizet például a 12-es terület.
Természetesen az öntözőrendszer Szombathely városában okostelefonról, laptopról, táblagépről és persze PC-ről is egyszerűen kezelhető. Az intelligens jellegét bizonyítja, hogy műholdakról tájékozódik az adott terület időjárásáról, amihez mindig igazítja a programját.