energetikai adókedvezmény

Az energetikai adókedvezmény nagyszerű lehetőségei

A modern korunk dübörgő változásait bizony nem állíthatjuk meg, de miért is tennénk, hiszen ezek az innovációk a mi életünket hivatottak komfortosabbá tenni. Haladni kell a korral és igyekezni nem elveszni annak agyafúrt útvesztőjében. Persze ehhez nem árt, ha cégvezetőként megbízható segítség is van a hátunk mögött, mint amilyen például az energetikai adókedvezmény. A TAO, ami tulajdonképpen a társadalomadót takarja, minden olyan cég kötelezettsége, ami vagyonszerzésre irányuló tevékenységet folytat.

Mivel a jogszabályok egyre szigorúbbá vállnak, nemcsak a nagyobb, de a kis- és középvállalkozásoknak is rengeteg energiahatékonysági szempontnak kell megfelelniük. A szóban forgó adókedvezmény szerencsére vonzó megoldásokat kínál, így a beruházásoknak nem kevesebb, mint 65%-át is meg tudjuk spórolni. A beruházás tárgya tehát, hogy mire szeretnénk költeni a pénzt, nem mérvadó, hiszen a lényeg az, hogy az energiahatékonyság modernizációját célozza meg.

A TAO beruházás keretein belül például több cég elektromos autót vásárolt. Az e-autókról bátran kijelenthetjük, hogy a jövő előfutárai és mint olyanok, nemcsak a környezetvédelemben játszanak jelentős szerepet, de megfelelnek minden modern kritériumnak is, emellett pedig jelentős összeget takarítanak meg a működésük során a tulajdonosuknak. Bár a jövőben a számukban előreláthatóan megszaporodnak majd az elektromos autók, így az árúk is baráti lesz, persze ez jelen pillanatban még nem érezhető.

Abban az esetben, ha a cége innovatív utakon való elindulását egy e-autó beszerzésétől teszi függővé, az adótámogatás nagyban hozzájárul a szóban forgó jármű költséghatékony megvásárolásához. Persze nemcsak az e-autóra konkretizálódik a támogatás, de minden olyan területre, aminek a célja az energiahatékonyság maximalizálása. A tendencia azt mutatja, az említett lehetőségen kívül nagy keletje van a szivattyúk és a kazánok cseréjének, a világítás korszerűsítésének, de az sem ritka, ha a cég úgy dönt, az egész szerverállományát leváltaná egy jóval modernebbre.