esztergagépek

Az esztergagép: árak és egyéb tudnivalók

Rengetegféle anyagot szoktak esztergálni a szakemberek, például műanyagot, fát, de fémet is. Tulajdonképpen ez egyélű szerszámmal végzett forgácsolási eljárás, különféle forgástestek megmunkálására. Egy jól felszerelt műhely nélkülözhetetlen tartozéka az esztergapad, de sajnos sokan halogatják a megvételét, bár szükségük lenne rá, mert úgy gondolják, hogy túl magas az ára. Ha kíváncsi arra, hogy most milyen árakon mozognak az esztergagépek, akkor egyszerűen kattintson a profibarkacs.hu linkre!

Természetesen a szakértők pontosan tudják, hogy milyen fajta gépezetre van szükségük, számukra tehát a választás nem okoz gondot. A webáruház polcain megtalálható kétféle szerkezet, az elektromos fa- és fémeszterga. Az árak miatt sem kell aggódni, mert ezek igazán kedvezőek. Lássuk, hányféle típus közül lehet választani! Magyarországon a legelterjedtebb gépek az egyetemes csúcsesztergák, mivel ezek alkalmasak többféle feladat elvégzésére is.

Ilyenek a webshop termékpalettáján is szerepelnek. A kisebb méretű gépeket szokás műszerészesztergának is nevezni, míg a pontosabb munkavégzésre alkalmasakat finomesztergának hívják. Vannak egy- és négykéses verziók, utóbbiak a leggyakoribbak. Azoknak a szakembereknek, akik fát szeretnének megmunkálni, a faesztergákat ajánlják, ezek ugyanis a faesztergáláshoz tartozó különleges adottságokat és igényeket szolgálják. Aztán a rendkívül gazdag kínálatban felfedezhetőek a síkesztergagépek is, amelyeket nagy átmérővel rendelkező, tárcsa alakú darabok megmunkálására lehet használni.

Például ilyenek a lendítőkerekek és a kötéltárcsák. Tovább nézve a felhozatalt, eljutunk a revolver-esztergagépekig, amelyek a modern műhelyi tömeggyártás kiváló eszközei. Fel vannak szerelve speciális befogóval, a padon pedig egy forgatható revolverfej található. Erről kapta a gép a nevét. De a legmodernebbek mégis az automata vagy CNC esztergák! Ezek a konstrukciók az összes forgácsoláshoz szükséges mozgást önműködően végzik. Az egyes munkaciklusok ismétlését számítógép biztosítja.