immunerősítés

Az immunerősítés alapvető feladat

Ez a dolog manapság sokféle készítménnyel vagy természetes módon is történhet. Az immunerősítés különösen fontos az őszi és a téli hónapokban. Érdemes sok fokhagymát fogyasztani, hiszen gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága köztudott. A hatóanyagai segítenek legyőzni a betegségeket, mivel mangánt, vitaminokat és szelént tartalmaz. Ez a növény ráadásul a szív és érrendszeri betegségekkel szemben is hatásos. A méhek is megajándékozták az emberiséget egy nagyon egészséges anyaggal.

Ez nem más, mint a propolisz. Tökéletes az immunerősítés céljából. Antibiotikus, valamint gyulladáscsökkentő összetevőket tartalmaz. Jó arányban pusztítja el a vírusokat és a baktériumokat. Fogyasztása ajánlott a betegségek megelőzése érdekében. A kasvirág, más néven echinacea aromás olajokat, flavonoidokat és még sok más értékes hatóanyagot foglal magába. Ezek segítenek a szervezetnek kellőképpen működni és legyőzni a fertőzéseket. Megfázás és légúti betegségek esetén kiegészítő kezelésként javasolják a szakemberek. Az immunerősítés mindenkinek ajánlott.

A tökmagolaj adagolása lényeges dolog

Ezt a rendkívül egészséges készítményt kúraszerűen érdemes fogyasztani. A tökmagolaj adagolása ételekhez egészen egyszerű. Arra a dologra azonban figyelni kell, hogy az olaj hozzáadását követően, az ételt már ne melegítse fel. Ez azért lényeges, mert így biztosan nem sérülnek az értékes összetevők. Leggyakrabban krémlevesekbe, szendvicskrémekbe, pástétomokba, salátákba keverik. A készítésével kapcsolatban annyit kell tudni, hogy a héj nélküli olajtök magjából hideg sajtolással állítják elő.

Kivitelezéskor nem használnak magas hőmérsékletet. Ezzel biztosítják azt, hogy megőrizze a magas vitamin- és ásványi anyag tartalmát. A tökmagolaj adagolása kúraszerű fogyasztása nem bonyolult. A felnőttek napi adagja éhgyomorra egy evőkanál, a gyerekeknek egy teáskanál legyen. Tudni kell, hogy az elfogyasztás után közvetlenül nem szabad fekete teát vagy kávét inni. Kerülje ilyenkor a citrusféléket is, mivel ezek gátolhatják a gyors felszívódást. A tökmagolaj adagolása jelentős dolog, ezért minden esetben tartsa be az előírásokat!