Az iRobot Roomba ár éppen megfelelő

Vannak olyan jelzők és jellemzők, amelyek megléte szinte megelőlegezi a sikert. Az „i” előtagot először köztudott, hogy ki használta és mire. Az i-robot robotporszívó és természetesen a többi ilyen előtaggal jellemzett termékkel együtt nagy lelkesedéssel használják azok gyártók is, amelyek teljesen függetlenek az eredetileg ezzel fémjelzett terméktől. Ez azért lehetséges, mert ez a kis előtag nem volt levédetve, így bárki használhatja, ahogyan csak tetszik neki.

Viszont ez néha megtéveszti a tájékozatlan vásárlót és azt hiheti, hogy ugyanarról a cégről van szó. Pedig az i-robot robotporszívó megnevezéssel csak azt akarják sugallni, hogy ez hasonlóképpen minőségi termék, mint amelyik eszébe jut az embernek a megnevezésről. Viszont nem szabad ennek hinni, hanem utána kell érdeklődni, hogy valójában mit tudd a gép és milyen minőségű munkát képes elvégezni. Egy robottól ugyanis magas fokú önálló és alapos munkavégzést vár el az ember. Azonban ezt nem mindegyik „i” előtaggal fémjelzett géptől kaphatja meg.

Ne az alapján döntsön, hogy i-robot robotporszívó a neve egy terméknek vagy sem, hanem az alapján, amit valójában kínál. Az iRobot Roomba ár, az általa elvégzett munkához képest eléggé jutányos. Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne egy-két terület, amin fejlődnie kellene, de összességében tekintve a termékre, az alapigényeket kielégíti. Az érzékelői és a mechanikája olyannyira össze van hangolva, amennyire a jelenlegi piac kéri és ez nem megy az ár rovására.

Természetesen vannak olyan helyzetek, amit nem tud megoldani még a Roomba sem néha. A keskeny tárgyakat néha nem érzékeli, vagyis túl nagy erővel megy neki akkor, ha éppen a két érzékelő közé, a holttérbe esik az adott tárgy. Néha a földön felejtett ruhadarab miatt kimarad a takarításból az a része a szobának. Szinte mindegyik takarító robot küszködik, akármilyen előtaggal is nevezzék meg azt. Az iRobot Roomba ár szempontjából mégis a legjobbak közé sorolható, hiszen az általa nyújtott teljesítmény megéri a befektetett összeget.