Istenes versek

Az Istenes versek a hiten alapszanak

A vallásosság rengeteg nagynevű költő műveiben mutatkozik meg. Többek között megjelenik Balassi Bálint, Ady Endre, József Attila, Dsida Jenő és Pilinszky János szerzeményeiben. Az Istenes versek olvasása során megnyugszik és feltöltődik a lélek.

A költeményekben az Istennel való kapcsolat többféle formában jelenik meg. Balassi nagyon vallásos ember volt. Írói pályájának szinte minden periódusában alkotott egyházi műveket, amelyekben hitéről nyilatkozott. A legszebb Istenes versek élete válságos időszakában születtek. Ezekben a művekben leírja, hogyan siklott ki az élete, illetve milyen vétkeket tett ez idő alatt. Kéri Isten segítségét, feloldozását, hogy felálljon a nehéz helyzetből.

A hite és a vallási teóriája a tékozló fiú történetén alapul. Balassi Bálint, valamint Ady Endre költészetében és hitről alkotott képén nagyon sok hasonlóság figyelhető meg. Az általuk írt Istenes versek nagyon szépek és meghatók. Ezek az írások sok könyvesboltban megtalálhatók. Az internetes oldalakon is lehetősége van a köteteket megrendelni.