A basalioma tünetei könnyen kialakulhatnak

Vannak olyan emberek, akik nagyon szeretnek napozni és nincs is ettől semmi bajuk, mások azonban nem igazán bírják a napsütést, mert érzékeny bőrrel rendelkeznek. Bárhogy is legyen, a napozással mindig vigyázni kell, mert a mértéktelen UV-sugárzás könnyen okozhat komoly problémákat. Súlyosabb esetekben, akár bőrrák is kialakulhat, amilyenek például a basalioma tünetei.

Ez tulajdonképpen a bőr hámsejtjeiben kialakuló leggyakrabban előforduló bőrrák, de igencsak jól gyógyítható, mert nem képez áttéteket, ugyanakkor nagy esélye van a kiújulásnak is. A basalioma tünetei egy lassan növekvő rózsaszín göb formájában jelentkeznek a bőrön, viszont a betegség későbbi stádiumában jellemző, hogy gyakran kisebesedik és a seb többször is kiújul. Ez a seb könnyen elfekélyesedik. Lehet védekezni a megjelenése ellen, mivel leginkább az UV-sugárzásnak sűrűn kitett testrészeken üti fel a fejét, úgyhogy az erős napsütés elleni védelemmel sokat tehetünk.

Érdemes nyáron kalapban járni, illetve egy világos színű, hosszú ujjú blúzt vagy inget viselni, hogy a káros UV-sugárzás ne érje közvetlenül a bőrünket, így a basalioma tünetei nem fognak jelentkezni. Az ewopharma.hu weboldalán a basalioma tünetei részletes leírással ismerhetőek meg, valamint az összes ismert bőrrákról is, ráadásul képekkel illusztrálva. Ugyanakkor, olvashat a megelőzésének módjáról is, ami természetesen nemcsak a ruhákkal való védekezést jelenti, hanem olyan napolaj készítmények alkalmazását is, amelyek magas faktorszámmal rendelkeznek és ily módon remekül meg tudják védeni a bőrt a leégéstől, illetve ennek súlyos következményeitől is.

Azt is érdemes tudni, hogy ezeket a remek készítményeket megvásárolhatja ezen a weboldalon. Még akkor is tanácsos ezeket a krémeket használni, hogyha csak éppen bevásárolni indulunk el nyáron, a nagy melegben, hiszen ilyenkor elég pár perc napon töltött idő is ahhoz, hogy a bőr leégjen. Vigyázzunk tehát, mert a basalioma tünetei nagyon könnyen megjelenhetnek, amelyeket hosszú kezelés követhet!