brandy

Brandy, a bor sava-borsa

Az úgymond könnyű italok mellett, az ember olykor vágyik valamilyen testesebb, aromásabb és erősebb nedűre. A brandy éppen ilyen, hiszen igazán karakteres, mondhatni férfiasabb ital, amit azért természetesen a hölgyek is nyugodtan fogyaszthatnak.

Tökéletes bármilyen alkalomra, esti italozgatásra vacsora után vagy pedig esküvői ebéd előtt egy pohárkával, hiszen ízletes, igényes és elegáns nedű egyszerre. Hogy kiktől kaptuk ezt a gazdag ízű, aromás itókát? Nos, a brandy készítésében számos nemzet jeleskedik és nagyon sok fajtája kapható.

Maga az elnevezése tulajdonképpen egy gyűjtőnév, mivel a konyak is az, ugyanakkor egyes gyümölcslikőrök is magukban foglalhatják ezt a megnevezést attól függetlenül, hogy sem bor-, sem gyümölcspárlatot nem tartalmaznak.

Egy azonban biztos, a brandy finom, erős és itthon is megvásárolható bőséges választékból. A diszkontital.hu webáruházban lehet válogatni a 40, 30, 36 vagy 43 %-os alkoholtartalmú, kisebb vagy nagyon kiszerelésű fajták között. Egy jó kis Metaxa vagy Ararat jöhet?