Egészségbarát szőnyeg otthonában

Minden lakás járófelülete helyenként vagy akár egészen el van takarva valamivel. A szőnyeg egy olyan használati cikk, amely minden otthonban, illetve lakásban megtalálható valamilyen formában. Eredeti célja az, hogy a padló és a falak fedése megoldott legyen.

A fajtáit illetően rendkívül szerteágazó kínálatot nyújt. Ha az egészséget fontosnak tartja, és a lakása is környezetbarát berendezésekkel van ellátva, egészítse ki azt egy remek termékkel. Létezik olyan darab, melynek készítésekor természetes anyagokat, gyapjút, kókuszt, szizált, tengerifüvet használnak, ezért ezek a típusok a műszálas társaikkal ellentétben megóvják az egészséget. A természetes szőnyeg, amiről szó van, portaszító, így tisztán tartása nem okoz gondot.

A poratkák nem telepszenek meg bennük, tehát antiallergének. Antisztatikusak, ennek köszönhetően számítógépes környezetbe is ajánlottak. Képesek magukba szívni és kiereszteni a párát, ezért egyenletesen tartják a helyiség páratartalmát. A legelterjedtebb és egyben a legjobb fajtájúak a gyapjúból készült darabok.