elektromos fűtés napelemmel

Elektromos fűtés napelemmel – minden, amit a témáról tudni érdemes

A napelemes rendszerek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Tekintve a szóban forgó fotovoltaikus rendszerekkel járó előnyöket, ezen cseppet sem csodálkozunk. A kérdés már csak az, hogyan kivitelezhető az elektromos fűtés napelemmel, ha régi típusú radiátorok vannak a lakásban? Egyáltalán a két megoldás összefésülhető egymással?

A jó hír az, hogy mindenképp, sőt, nagy kár volna nem komolyan mérlegelni a napelemrendszer telepítését, ha már egyszer a lakásfelújítás, korszerűsítés kemény fájába vágtuk a fejszénket. A napelemes rendszer által előállított energia ugyanis nemcsak az elektronikus berendezések üzemeltetéséhez alkalmas, de a segítségével a fűtésre fizetendő számla is lenullázható.

Az elektromos fűtés napelemmel, régi típusú fűtési rendszer megléte esetén háromféle módon konkretizálható, villanykazánnal, villanyradiátorral és hőszivattyúval. Fontos tisztában lenni azzal is, hogy a napelemrendszer meleg víz előállítására nem alkalmas, ebben az úgynevezett napkollektorok állnak a szolgálatunkra.