elektromos kötődoboz

Előírásoknak megfelelő elektromos kötődoboz

Elképzeléseinknek tökéletesen megfelelő otthonunk megtervezése során kiemelten fontos, hogy előzetesen meghatározzuk az áramkörök elhelyezését. Nem csupán azért fontos, hogy biztonságos legyen a lakhatás, hanem törvényi előírások is köteleznek erre.

A szigorú előírásoknak maradéktalanul megfelelő elektromos kötődoboz maximális védelmet nyújt a környezeti hatásokkal szemben. A vezetékeket körülölelő speciális dobozok egy része víz elleni védelemmel is rendelkezik. Abban az esetben, ha van rá lehetőség, hogy víz érje a vezetékeket, akkor mindenképp érdemes ezt választani. Bizonyos elektromos kötődoboz viszont más funkciókat helyez előtérbe.

Éppen ezért fontos előzetesen felmérni, hogy az adott esetben milyen védelemre lesz szükség. A teljes mértékben vízálló elektromos kötődoboz tökéletes választás azokban az esetekben, amikor magas a környezeti behatás. Ennek is vannak fokozatai. Hiszen, az elenyésző és csak alkalmakkor felmerülő fröccsenésről van szó, nem jelent akkora kockázatot, mintha teljesen víz alá merülne a doboz.