sportzakó

Ezek a sportzakó viselésének az aranyszabályai

Ha egy férfi ruhatárát megvizsgáljuk, akkor rájövünk, hogy csak kevés olyan darab van benne, ami igazán vonzóvá és kifinomulttá teszi a viselőjét. Az egyik ilyen ruhadarab a sportzakó. Az urak ezt viselhetik klasszikus vagy lezser ing fölött és a körülöttük lévő emberek azonnal észreveszik majd a kiváló stílust, az imázst. Több szempontot is érdemes fejben tartanod amikor sportzakót viselsz. Ez egyfajta egyensúlyt teremt a szigorú üzleti öltözködési szabályzat és a casual stílus között.

Ahhoz sem fér kétség, hogy nagyon kényelmes, különösen, ha a munkahelyed szabályai megkövetelik a dress code-ot. Tehát nézzük meg közelebbről azokat az érveket, amelyek meggyőznek arról, hogy a sportzakó mennyire kivételesen hasznos ruhadarab. A jól megválasztott méret és ami a legfontosabb, a törzshöz megfelelően illeszkedő modell egy enyhén elhízott férfit karcsúbbnak, egy túl soványt pedig termetesebbnek mutathat. Ez különösen akkor látható, ha a vállak szélességére és a sportzakó hátának kialakítására figyelünk, ahol a férfias vonások egyértelműen kitűnnek.

Ezen kívül, a zakó nagyon kényelmes és funkcionális. Az ilyen öltözék általában meleg anyagokból készül, így egy hideg téli napon is melegen tart. Számos zsebbel van felszerelve, amelyekben mindenféle apróságot, telefont, pénztárcát tárolhatsz. Ez azért nagyszerű, mert egy szűk nadrágban terjedelmes dolgokat hordani elég kényelmetlen, sokszor az aktatáskát sem akaródzik egész nap a kézben hurcolni. Egy stílusos sportzakó kiemel a tömegből, hiszen általában minden szövet érdekes és szokatlan színű, mintázatú.

Ha egy visszafogottabb modellt is választasz, új lehetőségek nyílnak meg előtted arra, hogy változatosabbá tedd az arculatodat a sportzakó árnyalataihoz illő színes kiegészítőkkel. Elég felvenned például egy színes díszzsebkendőt vagy nyakkendőt. Egy teljesen kifinomult stílus viszont nem képzelhető el a megfelelő lábbeli nélkül. A választék itt is óriási. A velúr és bőr jól mutat a sportzakóval. A fő szabály csupán az, hogy kerüld a szigorú klasszikusokat és a lakkréteggel borított cipőket!