gyémántszemes kirakó

Fejleszti a kézügyességet a gyémántszemes kirakó

A kézügyesség fejlesztése a mai korban nagyon fontos, hiszen a kézzel végzett finom mozgások már kora gyermekkortól kihatnak az agy fejlődésére. A gyémántszemes kirakó egyszerű és kreatív módja annak, hogy kicsik és nagyok élvezzék az alkotás örömét, a munkájuk gyümölcsét.

Manapság az emberek többsége kevés ilyen mozgást végez az ujjaival, a kisgyermekek különösen igaz ez. A gyémántszemes kirakó pici gyermekeknek nem, de a nagyobbaknak már alkalmas a kreatív időtöltéshez. Családi foglalkozás is lehet, egy-egy kép közös elkészítése, aminek előnye, hogy maradandó alkotás készül. Ezért ajándéknak is kiváló kisiskolás kortól. Sok gyermek nem mutat érdeklődést a kézimunkázás iránt mindaddig, amíg rá nem érez ennek örömére.

Ezért fontos, hogy valaki rávezesse és megmutassa, miként működik. Ezek után a gyermek el tudja dönteni, hogy máskor is szívesen csinálna-e ilyen. Mivel a gyémántszemes kirakó alaposan megtervezett és előre elkészített rajzra kell felragasztani a gyöngyöket, így némi segítséggel, de mégis egyedül elkészítheti a képet.