gcutzbarbershop

Férfi hajvágás és fegyverrel pózolás?

Magyarországon is egyre felkapottabbak azok a barber shopok, amelyek a férfiak haj-, bajusz- és szakállápolási igényeinek kielégítésén túl, sokkal többet képesek garantálni. Nem csak a profi férfi haj- és szakállvágásért érdemes ellátogatni egyes barber shopokba.

Sokan azzal keresik fel borbélyokat, hogy sajnos őszülnek és szeretnének ez ellen valamit tenni. Előbb vagy utóbb minden férfi szembe kell nézzen azzal, hogy bizony egyre több ősz szál jelenik meg a hajában és még a szakállában is. Ennek a biztos ellenszerét ugyan még nem találták fel, de mégsem kell azonnal teljes pánikba esni.

A profi borbélyok tudják, hogy vannak bizonyos módszerek és szerek, amelyekkel az őszülési folyamatot le lehet lassítani. Miről is van szó? Nos, először is tudni kell, hogy a haj színéért felelős, pigmentsejtekből felépülő festékanyagot melaninnak hívják, ami a hajhagymákban található.

Amikor a pigmentekből egyre kevesebb lesz, akkor a hajszálak fehér színűvé válnak. Mit lehet ez ellen tenni? A melanintermelést a B-vitamin segíti elő, ami rengeteg zöldségben és gyümölcsben megtalálható. Ezért ilyen esetben érdemes odafigyelni az étkezésre is.

Természetesen nem szabad megfeledkezni a cink, a réz és a vas fontosságáról sem. Emellett elég sok proteinre is szükség van, ami érthető is, ugyanis ez biztosítja a haj szerkezetének épségét. Egyes kutatások szerint, a kávé jó hatással van a hajhagymákra, és akár külsőleg is alkalmazható.

A fejmasszázs beindítja a vérkeringést a hajtüszőknél, az E-vitamin, a szezámolaj és a fekete szezámmag szintén a gyökerénél erősítik a hajat. Mostanság sok borbély ajánlja az amarántot. Ez nem egy olcsó szer, de elég hatékony ahhoz, hogy megérdemeljen egy esélyt. Miről is van szó?

Ez egy ősi kultúrnövény, aminek a levélkivonata segít helyreállítani a haj természetes színét. Aki persze nem akar bajlódni ezzel és a legegyszerűbb megoldást akarja, az nyugodtan dönthet a hajfestés mellett.

Aki ezt választja, jól teszi, ha nem festi a haját túlságosan gyakran, és akkor is csak minőségi anyagokkal. Persze vannak olyanok is, akik simán elfogadják az őszülést, sőt, még tetszik is nekik. Hiszen amúgy is azt mondják, hogy a férfiak a korral egyre sármosabbak lesznek.