fogpótlás Budapest

Fogpótlás Budapest: miért a legnépszerűbb a cirkónium?

Évtizedekkel ezelőtt még a fémvázas fogpótlást alkalmazták, ami bár elég tartós volt, sajnos esztétikailag nem épp nyújtotta a legkielégítőbb végeredményt. A 21. századra azonban átvette a helyét a modernebb fogpótlás Budapest szerte. Ez a cirkónium alapú fog. Az ezzel készült korona vagy híd manapság a legjobb megoldást jelenti a sérült, hiányzó fogak esetében.

100 százalékosan beválik, amik akkora mértékű a károsodás, hogy azt töméssel vagy egyéb megoldással, esetleg inlay vagy onlay betéttel nem lehet megmenteni. A cirkónium korona kifejezetten esztétikus, hiszen az eredeti foggal megegyező megjelenés érhető el vele. Az efféle fogpótlás Budapest városában azért is kedvelt, mert a végeredmény allergiát és egyéb kellemetlenségeket nem okoz.

Ugye a cirkónium fog fémet nem tartalmaz, így a fémallergiásoknak is tökéletes választás. Mivel tartós és ellenálló anyagból készül, ezért évtizedekig lehet rá számítani. Az ilyen fogpótlás Budapest alapja a CAD-CAM technológia. Egy korszerű, igazán speciális, számítógép-vezérelt rendszerrel kerül gyártásra a korona vagy a híd.