féktárcsa csere

Gyakran elengedhetetlen a féktárcsa csere

A Szerviz 16 csapata minden egyes autóalkatrész csere vagy javítás esetén egy jól bevált terv alapján végzi a munkát. A féktárcsa csere menete a precizitásra, szakértelemre és hozzáértésre alapszik. Ekkor az első lépés a szükséges alkatrészek és tartozékok beszerzése, amit a cég mindig elvégez. Amikor a verda típusának megfelelő alkatrész megérkezik, akkor a szerelők hozzá is látnak a munkálatokhoz.

Ekkor a korszerű emelők segítségével felemelik és kibiztosítják a verdát. A féktárcsa csere elvégzése előtt a hozzáértők leellenőrzik a fékfolyadékot a tartályban, és ha szükséges, akkor leszívnak belőle egy kicsit, egy modern légtelenítő géppel. Ezt követően leszerelik az autó kerekeit, szemrevételezik a féktárcsa, fékbetét, illetve a fékdob és fékpofa állapotát, a szükséges kopott alkatrészek cseréjét pedig elvégzik.

Ha az alkatrészt beazonosították a szerelők, akkor leszerelik a régi, kopott féktárcsát és fékbetétet. A féktárcsa csere tehát egy nagyon pontos és komplex folyamat. A kívánt cseredarabot először odaillesztik a helyére és meggyőződnek róla, hogy típusazonos az alkatrész. A féktárcsa csere sikere annak köszönhető, hogy a szakértők maximálisan értik a dolgukat és pontosan tudják, hogy melyek a munka legfőbb lépései.

Betartják a lényeges lépéseket a szakemberek a kuplung csere esetén is

A precizitás nagyon fontos abban az esetben is, amikor a kuplungot kell cserélni. A kuplung csere számtalan esetben elengedhetetlenné válik. Amikor hiába nyomja az ember a pedált, ha a váltó reccsen, ha sebességbe teszi az autóját, akkor bizonyos, hogy valami nincs rendben. A kuplung csere akkor is sürgős, amikor beesett a pedál, a gyorsításnál nagyon felpörög a kocsi, de egyáltalán nem érződik, hogy gyorsulna.

Ha nehéz a váltás, kellemetlen szag keletkezik a vezetésnél, illetve nem veszi be a váltó a sebességet, teljesne egyértelmű, hogy a kuplung csere nem halogatható tovább. A kuplung csere vagy javítás előtti átvizsgálás minden esetben kötelező, hiszen csakis így tudják meg a hozzáértők, hogy mit is kell szerelni vagy kicserélni.