textilfesték

Így lesz a textilfesték még tartósabb!

A művészet egyik előnye, hogy ma már bármit kipróbálhat és elkészíthet, még akkor is, ha jelenleg a kezdők csoportját erősíti. Legyen textilfesték vagy más hagyományosnak mondható megoldás, a kézügyesség az első pillanattól kezdve fejleszthető.

Azt szokták javasolni, hogy eleinte a régi és kopott ruhákat használja, mivel így véletlenül sem kell kidobni semmit, a legrosszabb esetben alváshoz vagy takarításhoz használja fel. Ezeknek a festékeknek az előnye, hogy a mosást és néha a vasalást is kibírják, utóbbinál azonban érdemes figyelni. Sokkal jobban jár, ha egy plusz anyagot tesz a mintára és inkább az alacsony hőfoknál marad, mert így biztosítja, hogy a textilfesték ne essen le.

Amennyiben elkészítette a kedvenc mintáját és tényleg úgy néz ki, ahogy megálmodta, akkor még mindig választhatja a kézzel mosás előnyeit, ahol a mosógép tényleg nem fog kárt tenni a festékben. Ha pedig valami egészen különlegesre vágyik, akkor Domesztosszal is lehet mintát készíteni, hiszen csak egy sötét ruha kell hozzá.