kép licence

Ismerkedjünk a kép licence fogalmával!

Napjainkban a világhálón posztolt fotókkal nagyon sokszor találkozhatunk, kérdéses azonban, hogy ezek felhasználhatóak e bárki által, bármilyen formában. Jogi következmények elkerülése végett, érdemes odafigyelni arra, hogy a kép licence milyen feltételeket szab meg azon személyek, cégek irányába, akik igénybe veszik a fényképet.

Ezesetben a szerződés pontosan megfogalmazza, hogy milyen időintervallumban, hol, miként, illetve mekkora összeg fejében használhatja az adott képet az érdekelt személy vagy cég, teljesen legálisan.

Amennyiben ezek a feltételek maradéktalanul be vannak tartva, a vásárló vagy bérlő módosíthatja, szerkesztheti a szóban forgó terméket, úgy, hogy az minél egyedibbnek tűnjön, közelebb álljon a felhasználási felület üzenetéhez.

Előfordulhat, hogy az adott termék tulajdonosa egy ismerős, ilyenkor a kép licence nem feltétlenül jár kifizetendő díjjal. A kép birtoklója díjmentesen használatra bocsáthatja a képet, cserébe viszont a felhasználó weboldalnak fel kell tüntetnie az ő nevét, honlapját, reklámként.