koronavírus teszt

Itt mozognak most a koronavírus teszt árak

A világra nemrég kegyetlenül lecsapó koronavírus valamilyen szinten mind a mai napig félelemben tartja az embereket, nem véletlenül, hiszen rengetegen haltak bele ebbe a gyorsan terjedő kórba. Magyarországon nagyon jól kezelték az egész problémát, de azért a kétely ott maradt, ezért nagyon sokan szeretnének tesztet készíttetni, hogy biztosan megtudják, nem kapták el, nehogy szeretteiket is megfertőzzék. Ha kíváncsi arra, hogy most mennyibe kerül egy koronavírus teszt, akkor rögtön megtudhatja az aranyszivambulance.hu weboldalon.

Az Aranylélek és Aranyszív mentőszolgálatnál az új koronavírus ellen termelt ellenanyag-kimutatást két csepp vérből végzik, gyorsteszt segítségével. Azoknál a személyeknél végzik el a vizsgálatot, akik jelenleg tünetmentesek, de szeretnék tudni, hogy átestek-e korábban ezen a betegségen. Nagyon sokan vannak olyanok is, akik azért végeztetik el a tesztet, mert tudni akarják, hogy fertőzőek vagy sem. Nagyon jó döntés ez, hiszen így kizárjuk a lehetőségét annak, hogy családtagjainkat, barátainkat esetleg megfertőzzük.

Kételyekkel teli időszak ez mindenkinek, mert soha nem lehet tudni, hogy valahol, valakitől mikor kapjuk el ezt a betegséget. Mint ahogyan azt sem, hogy milyen lefolyású lesz, ha mégis megbetegszünk. Vannak, akik külföldről tértek haza, számukra még teljes tünetmentesség esetén is ajánlott elvégezni a tesztet. Az említett mentőszolgálatnál ez igazán egyszerűen és gyorsan zajlik.

A koronavírus teszt az ujjbegy megszúrását követően kapott vérből kimutatott ellenanyag-vizsgálat, tehát tulajdonképpen nem a vírust mutatja ki a szervezetben, hanem annak szervezetbe jutását követően az immunrendszer válaszreakciója során termelődő két ellenanyagot. Ezek közül az egyik, az IgM a fertőzés korai szakaszában termelődik és meglévő vagy nemrég lezajlott fertőzésre utal. A másik ellenanyag az IgG, ami a fertőzés hetedik napja körül termelődik és hosszútávon a szervezetben marad. Sok minden megtudható a teszt elvégzésével, és ennek az ára nem magas.