whisky fajták

Kifinomult ízlést teremtenek a whisky fajták

A whisky az egyik legnépszerűbb égetett szeszesital, aminek többféle érlelési formája van, a változatosságot pedig nemcsak a tölgyfahordó hozza, hanem az adott gabona is, aminek a lepárlásából született. A whisky fajták széles skálán mozognak.

Ha a gabonaféléket nézzük, maláta illetve gabona whisky fajtákról beszélhetünk, míg a lepárlótól származó alapanyag szerint, megkülönböztethetünk single grain, single malt, illetve blended változatokat.

Ezek a whisky fajták egyformán keresettek, mert a háttérből sajátos íz-jegyek törnek elő, különösen akkor, ha az aromás italokat jégre töltjük. A whisky fajták földrajzilag is eltérnek és meghatározók tudnak lenni. Senkinek nem ismeretlen például a kanadai, a skót vagy az ír.

De ma már a japánok is eléggé jót gyártanak, webáruházunk pedig lehetővé teszi, hogy megvegye és kipróbálja. Kínálatunkban olyan ismert és különleges whisky fajták találhatóak, mint például a Bushmills, a Buchanan, a Connemara, a Four Roses, a Jack Daniels vagy a Jameson, persze a felsorolás nem teljes.