cupcake krém

Könnyen elkészíthető a cupcake krém

Számtalan krémmel ízesített, díszített sütemény létezik, amelyek akkor a legfinomabbak, ha vaj felhasználásával készülnek. Természetesen a vaj a cupcake krém alapanyaga, így ez tulajdonképpen egy ízesített, színezett vajkrém. Néha még cukrászdákban is előfordul, hogy a vajat margarinnal cserélik fel, költséghatékonyság céljából, így az nem olyan ízletes. Egyébként nagyon könnyű felismerni a margarinból készült krémet, mert az mintha egyfajta réteget képezne a nyelvünkön, míg a vaj felhasználásával előállított cupcake krém könnyedén elolvad a szájban.

Nem érdemes spórolni az alapanyagokkal, ha igazán finom krémet szeretnénk előállítani. Ennek szuper állaga lehetővé teszi a habzsákos díszítést is. Célszerű elsajátítani a krém készítésének alapjait, mert onnantól kezdve már csak rajtunk múlik, hogy milyen ízű finomságot hozunk létre. Mindig az adott sütemény ízéhez tökéletesen passzoló cupcake krém alkotható meg, ha ismerjük az alapokat. Minőségi alapanyagokból nem bonyolult előállítani ezt az ínyencséget.

Hol ismerhető meg a cupcake recept?

Nem egyszerű megtalálni a tökéletes receptet, hiszen a krém több kritériumnak is meg kell feleljen, légies, könnyen formázható legyen és tartsa meg az alakját anélkül, hogy különösebben hűteni kellene. Nem tartalmaz túl sok hozzávalót az igazi cupcake recept, mindössze 4 összetevőt igényel. Ez a vaj, porcukor, tejszín és vaníliaaroma vagy paszta. Az elkészítés folyamata a megfelelő vaj kiválasztásával kezdődik. Az egyik legfontosabb szempont a zsírtartalom, vagyis 80% alatt ne állapodjunk meg.

Továbbá, érdemes sótlan vajat választani a cupcake recept elkészítéséhez és utólag hozzáadni egy csipet sót, ami tökéletes harmóniát teremt az édes ízek mellé. A munkánál lényeges, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen. A vajkrém előállításához a porcukrot jól át kell szitálni. Ezt követi a vaj kihabosítása, a tejszínt pedig érdemes apránként adagolni bele, illetve ellenőrizni a krém állagát. A cupcake recept lépéseit betartva olyan krémet kapunk, amiből csodaszép mintákat nyomhatunk a torta tetejére.