mediáció

Mediáció az üzleti életben

Úgy érzi, hogy nem képes fejlődni sem a magán-, sem pedig az üzleti életben? Nem találja az utat a siker felé a nehezebb helyzetekben? Ilyen esetben Önnek is segítséget nyújthat a mediáció. Ezt a szót bizonyára már mindenki hallotta, azonban fontos tisztázni, hogy nincs köze a médiához vagy a meditációhoz. A szó magyarul közvetítést jelent. Az úgynevezett mediátor pedig független harmadik félként közvetít a felek között. Az üzleti életben is gyakran kerül sor egy mediátor alkalmazására.

A mediáció mind a magánéleti, mind pedig a vállalkozásokban felmerült kommunikációs problémák megoldásában nagy sikereket mutat. A fogalom üzleti típusa gyakran segít olyan kérdések tisztázásában, amelyek már régóta elrontják a munkahelyi légkört. A mediáció során a partnerek elsajátíthatják azt, hogy miként legyenek kompromisszumra képesebbek és miként fogadják el a szemléletbéli különbségeket. Ez rövid- és hosszútávon is kedvező hatást gyakorolhat a közös érdekekre nézve, de a vállalkozások fejlődésére is. Nincs olyan szegmense az életnek, ahol sohasem lépne fel konfliktus a felek között. Ez természetesen az üzleti életben sincs másképpen. A helyes konfliktuskezelés gyakran nyújt támpontot az olyan helyzetekben is, ahonnan először nem látunk kiutat. Ez természetesen nem egyszerű. A konfliktust helyesen kezelni ugyanis nehezebb, mint gondolnánk. Az emberek felfogása a dolgokról, hozzáállása a másik félhez nagy eltéréseket mutat.

Nem ritka már itthon sem, hogy nagyon sok vállalkozó kér szakszerű segítséget a konfliktuskezelés területén is. A Horizont Mentoring-nál egyéni konzultációban lehet része az ügyfélnek, aminek során egy profi mentortól kap tanácsot olyan témákban, mint a kommunikáció, stresszkezelés és etikett-protokoll. A cég csapata nem csupán a konfliktuskezelés terén képes segítséget nyújtani, hanem az olyan témákban is, mint az elakadások, karriertanácsadás, stresszkezelés, önismeret, valamint vezetői kompetencia fejlesztés és emberi kapcsolatok minőségének javítása. Keresse bizalommal a segítséget a horizontmentoring.hu weboldalon keresztül!