nyugdíj

Mekkora nyugdíjra számíthatok?

Fiatalon csak legyintünk, amikor azt halljuk, hogy a nyugdíjas évekre ajánlott bebiztosítani magunkat anyagilag, mert ki tudja, hogy milyen évek és bajok jönnek ránk. Azt gondoljuk, hogy hol van az még és nagy valószínűséggel meg sem érjük a nyugdíjat ebben a stresszes életben. De mi van, ha mégis elérjük? Több dologtól is függhet a nyugdíjadnak a mértéke. Természetesen, elsősorban a ledolgozott évek számától, a befizetett járulékok összegétől.

De ezt Te magad is könnyen kiszámíthatod, mert a civishir.hu található egy nyugdíjkalkulátor, aminek segítségével megkaphatod a pontos és várható összeget. Ebből biztosan rá fogsz jönni, hogy az a pénz gyakorlatilag már napjainkban sem elég sok mindenre, hát akkor évek, esetleg évtizedek múlva? Egy pillanatig képzeld el, hogy nem lesz pénzed a gyógyszerekre, nem tudsz segíteni a gyermekeidnek, sőt, tőlük leszel kénytelen támogatást elfogadni! Szomorú kilátások ezek, de kivédhetőek egy jól kiválasztott nyugdíjbiztosítás által.

Szerencsére, ezek iránt az utóbbi időben jelentősen megnőtt az érdeklődés, ami biztosan nem véletlen. Voltaképpen egy megtakarítással kombinált életbiztosítás ez, ami mellé állami támogatást is igénybe lehet venni. Neked is érdemes elgondolkodnod ezen a megoldáson, több okból kifolyólag is. Először is azért, mert a nyugdíjkorhatár várhatóan emelkedni fog, az állami rendszerben lévő hiányosságok miatt. Ha ez Téged nem érint, a korodnál fogva, akkor is nagy esélyed van elérni a nyugdíjak majdani csökkenésének időszakát.

Amennyiben csupán az államtól kapott pénzre számítanál, akkor jelentős mértékben lejjebb kellene adnod az életminőségedből. Ezt pedig biztosan nem szeretnéd, ami érthető is. Tanácsos most, aktív korodban tenned valamit annak érdekében, hogy idősebb korban ne szenvedj hiányt semmiben. A takarékoskodás lehetőségét kínálja számodra a nyugdíjbiztosítás, számos előnnyel kombinálva. Ha ügyesen kihasználod ezt a sanszot, akkor elmondhatod, hogy előrelátó módon gondoskodtál idős önmagadról, amíg tehetted.