Melyik a jóféle tüzelőanyag?

Sohasem lehet elég korán felkészülni a téli időszakra. Ha van elég helyünk a készletek felhalmozására, akkor folyamatosan kövessük figyelemmel a tüzelőanyag árának változását és csapjunk le rá akkor, amikor a legalacsonyabban van! Kora tavasszal ez még nem jellemző, de a nyár végén megindulnak a költségek felfelé emelkedése. Valahol a 2 között van rá mód, hogy elkapjuk a legjobb ajánlatot. Nemcsak az anyagiak mérséklése miatt kell időben gondolkodni. A fa tüzelőanyag esetében, például időre van szükség a száradáshoz.

Ha jól szellőző helyen tároljuk és nem éri újabb nedvesség, akkor is legalább 3-4 hónap, de ennél több is szükségeltetik a megfelelő állapot eléréséhez. Milyen fajta tüzelőanyag létezi még, amit a hétköznapokban felhasználunk? Gyakori a gáz, de ismét reneszánszát éli a szén is. Kezd elterjedni a fa brikett vagy pellet. Már csak az a kérdés, hogy nekünk melyik tüzelőanyag éri meg jobban. Ha a feltételek adottak a vegyes tüzelésre, akkor általában az energia és ár-értékek a meghatározó szempontok. Szerencsére konkrét adatok állnak rendelkezésünkre, ezért optimális döntést hozhatunk.

Példának okáért, a zsákos szén olyan egyedi jellemzőkkel bír, amivel szemben nem nagyon lehet versenyezni. Természetesen alaposan meg kell nézni, melyik változat mellett döntünk. Van ugyanis lignit, ami a legkisebb fűtőértékkel bír ebben a kategóriában, de még így is felveszi a versenyt a különböző fatípusokkal, míg az ára jóval azoké alatt van. A barna és fekete zsákos szén ugyanakkor jóval túlszárnyalja a kalóriaértékeit a többi alternatívának.

Általában 25 kilogrammos kivitelben kapható a zsákos szén, aminek több előnye is van. Először is könnyű mozgatni és a tárolása egyszerűbben megoldható. Nyomon követve a fogyását pedig kikalkulálhatjuk, hogy legközelebb mennyire lesz szükségünk. Ha a zsákos szén mellett döntünk, akkor azt remek ár-érték arányban találjuk meg a matrabrikett.hu oldalon. Keressük fel a felületet és ismerkedjünk a termékekkel! A kiszállítás gyorsan megtörténik a rendelést követően és már készen is állunk az újabb hideg télre.