balzsamos szuhar olaj

Mi az a balzsamos szuhar olaj és miért kell belőle egy üvegcse otthonra?

A balzsamos szuhar több országban is őshonos növény, ami megtalálható többek között Franciaországtól kezdve Spanyolországon, Portugálián, Madeira- és a Kanári-szigeteken át egészen Kaliforniáig és Új-Zéland déli részéig. Látványos, fehér, öt sziromból álló virágzata miatt az emberek többsége dísznövényként tartja, de ebből az 1-2,5 méter magasra megnövő cserjéből sokoldalúan felhasználható, értékes illóolajat is nyerhetünk.

A balzsamos szuhar olaj kiváló társ a kisebb és nagyobb sérülésekből eredő sebek fertőtlenítése, illetve gyógyítása terén, tehát az otthoni házi patikában mindig érdemes tartani belőle egy üvegcsével. Amennyiben a horzsolást, illetve sebet balzsamos szuharból kinyert olajjal kezelik, kívülről és belülről is regenerálódni kezd és akár teljes mértékben heg nélkül gyógyulhat.

A gőzdesztilláció útján előállított, 100%-ban természetes eredetű olaj ezen felül a hölgyek egyik legjobb barátja is, hiszen a bőrfeszesítő hatásával támogathatja a bőr fiatalos és üde megjelenését, a nyirokkeringés serkentő hatása pedig természetes módon segítheti a szervezet öntisztulási folyamatait.

Ez a népi gyógyászatban testi-lelki balzsamként emlegetett természetes illóolaj az ízületi panaszokkal élőknek is hatékony segítség lehet. Kiválóan kiegészítheti az orvos által előírt terápiás folyamatokat, még reumatoid artritisz és sokízületi gyulladás esetén is. Ha pedig szereted a mandulás, édes mandulás, cseresznyés illatokat, a balzsamos szuhar olaj a tökéletes választás aromaterápiás célokra és meditációhoz egyaránt.

Ezt az olajat a természetes gyógymódok hívei már évszázadok óta használják wellness célokra is. A kellemes nyugtató hatása bőrápolóként és aromaterápiás felhasználásban is jól érvényesül. Sokan keresik a természetes megoldásokat az otthonuk tisztításakor.

Nos, a balzsamos szuharból kinyert olajat érdemes kipróbálni ezen a területen is, nemcsak gyulladáscsökkentő és nyugtató, hanem a tisztító hatásáról is ismert, ezért a házi tisztítószerek egyik legkellemesebb illatú alapanyaga lehet. A fenséges illata miatt, öröm lesz vele a takarítás.

Párologtatáshoz mindössze 3-4 csepp elég ahhoz, hogy az egész szobát mámorító illatba burkolja. A bőrrel való érintkezéshez azonban érdemes hígítani mandulaolajjal, olívaolajjal vagy bármilyen bázisolajjal, hogy az esetleges irritáció elkerülhető legyen. Hol lehet balzsamos szuhar olajat vásárolni? Természetesen az Olajkertnél. Kattints a részletekért!