hajstílus

Mikor áll jól egy férfinak a rövid haj?

Az emberiség folyamatosan fejlődik. Néha kicsit előrébb, máskor pedig hátrébb lép, de azért igyekszik a lehető legjobbat kihozni magából a társadalom. Az elfogadásnak nagyon sok formája létezik. Gyakran elvárt, hogy lehetőleg mindenki belesimuljon az elvárásokba és ne nagyon ellenkezzen a felépített szabályrendszerrel szemben. A kitűnni vágyás ugyanakkor sokakban megjelenik valamilyen formában. A frizura személyiséghez való formálása ebben rengeteget tud nyújtani. Egy profi barber shop abban is tud segíteni, hogy melyik hajstílus áll jól neked.

Erre megéri odafigyelni, ugyanis az emberek nem mindig látják jól magukat kívülről. Sajnos a sztárok úgymond majmolása nagyon gyakori, aminek olykor az lehet a következménye, hogy valaki azt hiszi, az adott kedvencének a stílusa remekül passzolna hozzá, de valójában mégsem. Egy frizura esetében az öltözködési mód, a fej formája, de gyakran még a szakma is befolyásoló tud lenni. Érdemes tehát kikérni egy profi barber tanácsát, mielőtt kiadásra kerülne az utasítás, hogy márpedig ilyenre van szükség.

Természetesen mindent lehet és nem kell hallgatni a szakemberre sem, de ebben az estben a későbbi visszajelzések jó eséllyel már nem lesznek pozitívak. A rövid séró sokszor tud előnyös lenni. Ezen belül választatható a High & Tight – a rövid és formás, valamint a Buzz cut – az extra rövid. A High & Tight esetében nagyobb az átmenet a nagyon rövid oldalsó és hátsó, valamint a hosszabb felső rész között. A hátránya ugyanakkor, hogy rendszeres igazítást követel, ezért elég gyakran kell majd fodrászhoz járni vele.

A Buzz cut esetében viszont már más a helyzet. Itt is két csoportra osztható a megoldás. Az egyik a teljes tarvágás, mindenhol ugyanolyan méretre, vagy használható egy enyhébb átmenet, néhány milliméter eltéréssel. Mindenképpen nagyon katonás a hatás és némi szigorú nézéssel garantált a remek fellépés. Bár a rövid frizuránknál olykor megoldható az otthoni elkészítés egy hajnyírógép segítségével, de azért jobb profira bízni a munkát, hiszen így biztosan nem kerül homokszem a gépezetbe és garantált az egyenletes kialakítás.