gyermekszemészeti rendelő

Mikor érdemes gyermekszemészeti rendelőhöz fordulni?

Sajnos, már a legkisebbeknek is lehetnek egészségügyi problémáik, amikor szemészeti vizsgálatra szükséges őket vinni. A legtöbb esetben a védőnő és a háziorvos ajánlása alapján történik ez, hiszen ők látják, ha valami nincs rendben. A gyerekek korától is függ, hogy milyen esetekben érdemes gyermekszemészeti rendelőhöz fordulni. Persze az sem mindegy, hogy hová visszük a kicsit, ahol nem fogja orvosi vizsgálatnak érezni az eljárást, sokkal inkább egyfajta játéknak.

Nos, a Budai Szemészeti Központ éppen ilyen hely, aminek gyermekrendelésén a szakemberek igyekeznek olyan közeget megteremteni, amiben a kicsik jól érzik magukat, a vizsgálatokat pedig játékos feladatokként élik meg, majd vidáman távoznak. Kiváló szaktudású orvosok várják ebben a központban a legkisebb pácienseket, akikre nyugodtan rábízhatjuk a gyermekünket. Lássuk, hogy milyen problémákkal ajánlott a Budai Szemészeti Központ rendelésére időpontot foglalni!

Például a kancsalság hátterének tisztázására, tompalátás szűrésére, szemfelszíni gyulladások, allergiák esetén, akut könnytömlő gyulladás kezelésének érdekében, tartósan fennálló könnyezéses panaszok kivizsgálására. Ugyanakkor, azokat a gyermekeket is ajánlott szűrővizsgálatra vinni, akiknek a családjában előfordult fénytörési hiba vagy kancsalság, esetleg szemészeti tumoros betegség. Továbbá, ha látásprobléma adódik, akkor azonnal jelentkezni kell a szakorvosnál, illetve szemüveg felírás céljából is.

A budaiszemeszet.hu weboldalon minden információt megismerhetünk az egészséges látásfejlődésről, arról, hogy mikor javasolt a látásvizsgálat a gyermek különböző életkorában, illetve azt is megtudhatjuk, hogy mi történik a kicsik szemészeti vizsgálatán. Bár azt fontos tudni, hogy a betegség, a tünetek leírása önmagában nem alkalmas diagnózis felállítására, sem pedig a szakorvosi konzultációt nem helyettesíti! Amennyiben a gyermekénél bármilyen betegség gyanúja felmerül, halaszthatatlanul szükséges egyeztetni a kezelőorvossal! Ennek nincs semmi akadálya az említett szemészeti központban.