vastag fonal

Milyen vastag fonal szükséges?

Manapság már sokan nem a szüleiktől vagy nagyszüleiktől tanulják meg a kézimunkák alapjait, hanem autodidakta módon. Azonban az internet korában már rengeteg segítő oldalt és videót lehet találni a témával kapcsolatban.

A megfelelő méret kiválasztása alapvető fontosságú, hiszen a kifejezetten vastag fonal bizonyos mintákhoz és ruhadarabokhoz való igazán. Igazán aprólékos mintát nehezen lehet elérni vele. Viszont, ha meleg és puha téli ruhadarabokat, takarókat szeretnénk készíteni, akkor első számú választás a vastag fonal. Nagyon könnyű vele dolgozni, egyáltalán nem erőlteti meg a szemet, még akkor sem, ha hosszú órákon keresztül foglalkozunk vele.

További előnye még, hogy rendkívül gyorsan lehet vele haladni. Méreténél fogva, pár óra alatt el lehet készíteni belőle a szép mintájú, puha téli sapkákat. Ha kifejezetten vastag fonal kiválasztása a cél, akkor a weboldalon érdemes inkább a D, E vagy F kategóriába tartozóak között válogatni. Így is bőséges a felhozatal, amiből nehéz választani, mert mind gyönyörű.