karórák

Mindig aktuális karórák

Az új évezred a fejlett technológiák és a különféle eszközök megjelenésével számos mechanizmust és kiegészítőt a háttérbe szorított. De ez alól szerencsére a karórák kivételnek számítanak. Ezek egyszerűen csak átalakultak, még jobbá és sokkal funkcionálisabbá váltak.

Manapság az időmérőket továbbra is a társadalmi státusz jelzőinek tekintik. Viszont azt is be kell vallani, hogy a mobiltelefon használata nem túl kényelmes, ha valaki 5000 méter tengerszint feletti magasságban van, vagy búvárfelszereléssel ereszkedik le az óceán mélyére. A mechanikus karórákat tekintik a legrégebbi, ám továbbra is a legaktuálisabb típusoknak. Számos fogaskereket és rugót tartalmaznak. Ezek kézi és automatikus tekercseléssel is rendelkezhetnek. Az első esetben a tulajdonos önállóan húzza fel a rugót.

A mechanikus modellek előnyei között szerepel például a tervezés egyszerűsége, a hosszú távú működés és a kézi összeszerelés. Az ilyen karórákat évente meg kell tisztítani és védeni kell a portól, a szennyeződésektől, a túlzott páratartalomtól.