utazójáróka

Mire lehet jó az utazójáróka?

Egyetlen szülő sem felejtheti el, hogy a kiságy és az utazóágy nem tudja helyettesíteni a járókát. Természetesen ez fordítva is igaz, hiszen az utazójáróka nem tudja pótolni a kiságyat. Míg az utóbbi a nyugodt alvást biztosítja a gyerkőcnek, az utóbbi elsősorban a gondtalan nézelődés, pihenés és a játék színtere.

Nyilván az utazójáróka, ahogy a neve is mutatja, nagyon praktikus, amikor egy kirándulásra, nyaralásra készül a család. Ebben remekül eljátszik a baba nap közben, azonban éjjel szüksége van a kiságyra, ami sokkal kényelmesebb és persze biztonságosabb is. A járóka az alakjából és méretéből adódóan alkalmas arra, hogy a kisgyermek forogjon, felüljön, sőt, fel is álljon benne.

De amikor az alvásról van szó, akkor csakis a megfelelő kialakítású és kényelmes matraccal bíró ágy jöhet szóba. Habár sokszor úgy tűnhet, hogy az utazójáróka és az utazóágy egy és ugyanaz, a kialakításukat alaposan kielemezve kiderül, hogy a felhasználási módjuk eltérő. Az utazóágyat kizárólag az alvás idején szabad alkalmazni. Az utazójáróka lényege az összecsukható tulajdonságban rejlik, hiszen ennek hála bárhova el tudja vinni azt a szülő.