Nőként korán nyugdíjba mehetek

A nők most igen kiváltságos helyzetnek örvendhetnek, ugyanis egy remek lehetőség nyílt meg előttük. Nemrég megtudtam, hogy nőként 40 év után nyugdíjba mehetek, ami mondani sem kell, hogy milyen jó hír, elvégre így több időm marad a családomra. Az unokákra sokszor kellene vigyázni, de mivel mindenki dolgozik, nem mindig van, aki segítsen, és sajnos én sem tudok mindig a gyerekeim segítségére lenni. Ráadásul egyre nehezebben bírom a munkát is, ezért hihetetlenül örülök ennek a hírnek. Mikor megtudtam, hogy nőként 40 év után nyugdíjba mehetek, arra is felhívták a figyelmem, hogy számos feltételnek kell megfelelnem.

Tehát, hiába hangzik jól a dolog, azért nem adják ezt a korai nyugdíjazást olyan könnyen. Így hát utána jártam annak, hogy milyen feltételeknek kell eleget tennem annak érdekében, hogy részesüljek ebben a kiváltságban. Tehát, most szeretném ismertetni mindenkivel a hasznos és megbízható információkat, amelyeket a www.40plusz.hu oldalról tudtam meg. Itt azonban, amellett, hogy megtudtam, hogy nőként 40 év után nyugdíjba mehetek, számos egyéb, hasznos pénzügyi vagy biztosítási cikket is találtam, amelyeket segítettek abban, hogy jobban átlássam a lehetőségeim, vagy épp egy befektetési ötlettel segítettek ki. Visszatérve a nyugdíjazásra, amikor megtudtam, hogy nőként 40 év után nyugdíjba mehetek, felmerült bennem a kérdés, hogy mi számít bele ebbe a 40 évbe? A linkre kattintva mindenki megismerheti a pontos részleteket, de íme, néhány dolog, ami hasznos lehet! Munkaviszonynak számít a bejelentett munka, tehát a kereső tevékenységgel járó biztosítási viszony. Ugyanakkor az alkalmi munkavállalás is számít. Ami még a 40 éves munkaviszonyba belekalkulálható, az természetesen a szakmunkás időszak, vagy épp a tanuló korban elvégzett kötelező gyakorlat nyáron. A prémiumévekben való részvétel is munkaviszonynak minősül, akárcsak a gyermeknevelés. Itt, hogy tisztább képet kapjon mindenki, meg kell említeni, hogy ez maximum 8 év lehet, tehát a gyermeknevelés évei mellé kell még 32 év. Amikor megtudtam, hogy nőként 40 év után nyugdíjba mehetek, azt is megtudtam egyben, hogy bizonyos kötelezettségeket is vállalnom kell. Ez pedig az, hogy nem vállalhatok munkát. Viszont cserébe teljes öregségi nyugdíjra leszek jogosult, ami több időt enged a családdal tölteni.

Tehát számomra mindenképp megéri ez. Mivel a 40plusz.hu az, ahonnan megtudtam, hogy nőként 40 év után nyugdíjba mehetek, mindenkinek csak ajánlani tudom a hasznos információkat, amelyeket a weboldal kínál. Azt is elolvashatják, hogy mit nem vesznek figyelembe ilyenkor. Néhány példa erre a szolgálati időként elismerhető tanulmányi idő vagy épp a munkanélküli ellátás folyósításának időtartama. Nyilván a lista ezzel nem ér véget, mivel a biztosítási jogviszony megszűnését követően folyósított táppénz idejét sem számolják bele ebbe a négy évtizedbe. A lényeg, hogy nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy nőként 40 év után nyugdíjba mehetek, mert ideje magammal is foglalkoznom és többet adnom a családomnak az időmből.