A Oneplus nem áll meg a fejlődésben

Amikor megalkották, akkor már tudták, hogy lesz piaca a telefonnak, de maguk a tervezőmérnökök sem gondolták, hogy ekkorát fog robbanni világszerte. Az Oneplus márka egy kínai gyártó fejéből pattant ki. Az ismertebb cégek telefonjaiból kiválogatták az erősségeket és belesűrítették egyetlen készülékbe, ezért történhetett meg, hogy ekkora teljesítményt képesek vele elérni. Nagyon hatékony processzorokat építenek bele a telefonjaikba, hogy az Android minél jobban futtathassa az alkalmazásokat. Az Oneplus egyes készülékei már-már annyi RAM-al rendelkeznek mint egy laptop. Az új modellben ebből van 6 GB. Ha az összes alkalmazást elindítanánk az Oneplus készülékén egyszerre és még töltenénk le mellé egy csomót, még akkor sem adná meg magát a telefon. Ennyi memória bőven elég arra, hogy egyszerre több dolgot futtassunk a készüléken. Mivel minél több dolog fut rajta, ezért annál jobban dolgozik benne a processzor és a többi alkatrész, aminek kell az energia.

Az Oneplus szerencsére nem fárad el hamar, a nagy akkumulátorának köszönhetően, aminek több mint 3000 mAh lett a kapacitása, ezért sokáig élvezhetjük egyetlen töltéssel a telefon által nyújtott szolgáltatásokat. Mivel semmi sem tökéletes, ezért a mobil operációs rendszerek sem azok, de ahogy egy szobrász tökéletesíti egyre jobbá a művét, úgy adnak ki javító frissítéseket a mobiltelefon gyártók is a készülékeikre, amivel kiküszöbölik az esetleges hibákat.

Ez különösen igaz az Oneplus telefonok gyártójára, mert figyel a felhasználók visszajelzéseire, hiszen ezekből rengeteget lehet tanulni. Ha esetleg valami nem úgy működik ahogy kéne, akkor ne essünk pánikba, mert rövidesen javítva lesz! Az ilyen jellegű támogatást, sajnos sok piacvezető gyártó hanyagolja. Viszont, az Oneplus tulajdonosok érezhetik azt a gondoskodást, amit a vállalat mutat feléjük. Innen látszik, hogy nemcsak azért készítették a telefont, hogy nagy bevételre tegyenek szert, hanem igazán szeretnék egyre jobbá varázsolni, az amúgy is mesterien megalkotott okostelefont.

Gyakran hasonlítják össze az Oneplus modelleket az iPhone-ok egyes fajtáival, mert könnyedén felveszik a versenyt velük és most egy olyan kínai gyártóról beszélünk, amelyik sehol sem volt akkor, amikor a nagyobb cégek már egymás után ontották magukból a csúcskészülékeket. Alaposan meg is rengette a piacot az Oneplus, amikor felbukkant a semmiből és hirtelen tarolni kezdett. Ezt az eladások statisztikái és a felhasználók visszajelzései is bizonyítják, akik már a széria harmadik, igazán kiforrott tagjának lehetnek boldog tulajdonosai.