öntvény kandalló

Öntvény kandalló, mint környezetbarát hőforrás

A fagyos téli időszakban sokan élvezik a pihentető tűz kényelmét az otthonaikban. A pattogó lángok nemcsak melegséget teremtenek a helyiségekben, hanem hangulatot és értéket is. A mai öntvény kandalló piacon számos lehetőség közül lehet választani, ezért a döntés sokszor nagyon zavaró.

Fogyasztóként az ember megtépázottan próbál egyensúlyt találni egy olyan hőforrás között, ami hatékonyságot, valamint barátságos kényelmet biztosít az otthonában. Napjaink modern világában egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a lakástulajdonosok olyan tűzhelyet keresnek, ami idővel nem gyakorol negatív hatást a környezetre, de mégis rendkívül hatékony fűtési forrás lesz.

A gyártók minden évben olyan öntvény kandalló lehetőségeket kínálnak, amelyek stílusban, színben és méretben is a vásárlók lakásának dekorációjához igazodnak. De annak ellenére, hogy sok lehetőség kerül minden évben a piacra, fontos, hogy azok környezetbarát alternatívák legyenek. Az öntvény kandallók a környezetbarát tűzhelyek nagyszerű alternatíváját jelentik.

Újítsa fel a régi kandallót egy kandallóbetéttel!

A jó öreg tél lassan kopogtat az ajtón és semmi sem olvasztja el jobban a hideget, mint a tűzhelyen pattogó lángok. Ne hagyja, hogy a kályha által termelt hő nagy része a kéményen keresztül távozzon! A nyitott tűzhelyek által termelt hő 90% a kéményen keresztül távozik, ahelyett, hogy a lakásba jutna.

Nemcsak az otthona energiaköltségeit képes megspórolni a kandallóbetét beépítésével, hanem csökkenti a káros gázok kibocsátását is a lakás belsejébe. A kandallóbetét egy öntöttvas doboz hőálló üvegajtókkal, amit a meglévő kandalló kialakításába építenek be. A legegyszerűbb magyarázat, ha úgy gondolunk rá, mint egy fatüzelésű kályhára, ami a meglévő tűzhely belsejébe illeszkedik.

A doboz köré egy dekoratív előlapot szerelnek, ami biztosítja, hogy a hő nagy része a helyiség belsejébe kerüljön, ne pedig a szellőző kéményen keresztül távozzon. A kandallóbetétek számos méretben kaphatóak, hogy a legtöbb meglévő konstrukcióhoz illeszkedjenek. Ez nemcsak a fűtési költségeket csökkenti, hanem új életet és szépséget ad a régi kandallónak.