automata öntözőrendszer

Pár szóban az automata öntözőrendszerről

Az automata locsoló egy olyan speciális rendszer, ami képes a tulajdonosának a beavatkozása nélkül öntözni, köszönhetően az előre megadott programnak. A dolgát képes úgy végezni, hogy közben szinte teljesen láthatatlanul épül be a környezetbe.
A hatékonysága vitathatatlan, hiszen ezt a kert adottságaihoz lehet igazítani. Természetesen az automata öntözőrendszer legfontosabb feladata, hogy minden helyzetben garantálni tudja a zöld területnek az elengedhetetlen és egyben létfontosságú vizet, főleg a csapadékhiányos időszakokban.

Ennek köszönhetően pedig a kert mindig zöld és szép marad majd. Az automata öntözőrendszer további jó oldala, hogy a szükséges vízmennyiséget optimális mértékben osztja el a területen, a növényzet, a talajminőség, a domborzati viszonyok, valamint az árnyékos és napos területek figyelembevételével.
Így a különböző vízigénnyel rendelkező növények is mindig megkapják a szükséges mennyiségű folyadékot, elősegítve ezzel azoknak a fejlődését. Ami még fontos, hogy az automata öntözőrendszer valóban képes bármiféle emberi segítség nélkül locsolni, így nagyon sok időt, energiát és egyben pénzt tud megtakarítani a tulajdonosának, a ház lakóinak.

Az öntözőrendszer építése és a helyszíni felmérés

A helyszín felmérése az egyik legtöbb vitát okozó témák közé tartozik ebben a kategóriában. A szakik különböző módokon állnak hozzá, de természetesen mindenkinél a cél, hogy az öntözőrendszer építése gyorsan és akadályoktól mentesen történjen.
Egyes mesterek sok időt szentelnek ennek, bejárják az egész területet egy mérőszalaggal és víznyomásmérővel, míg mások csak ránéznek a kertre és máris tudják, hogy mi mennyibe kerül, és miként zajlik majd az öntözőrendszer építése.
Az automataontozorendszeres.hu szakembere nem szokott állást foglalni ebben a témával. Miért? Mert egyrészt valóban elengedhetetlenek bizonyos adatok a tervezéshez, másrészt pedig ténylegesen lehet annyira rutinos egy kertmester, hogy pillanatok alatt elkészítheti a helyes ajánlatot.