Rágcsálóirtás különböző módszerekkel

Ugyan az egerek nem alszanak téli álmot, de azért ebben az időszakban lényegesen több időt töltenek a kuckójukban, mint a felszínen, vagy az éléskamránkban. Ez főként tavasszal észlelhető, amikor az első napsugarakkal ők is előbújnak és hirtelen sokkal több kárt okoznak, mint a fagyos napokon.

Ilyenkor a rágcsálóirtás is egy gyakori tevékenység, hiszen ha több az ellenség és nagyobb az ellenerő, akkor nekünk is határozottabban kell fellépnünk ellenük. Már sokféle módszer közül válogathatunk, így akkor sincs gond, ha a végzetes kimenetelű rágcsálóirtás nem fér bele az elveinkbe.

Azonban, sajnos van az a helyzet, amikor már egy ultrahangos rágcsálóriasztó nem oldja meg a problémát. Ugyanis egy ilyen szerkezet főként egy légteres helyiségekben tud segítséget nyújtani, ahol a falak nem gátolják a működését.

Ha egy többszobás lakásról van szó, illetve a fertőzés már olyan méreteket öltött, ami már az egészségünkre is veszélyes, akkor zártszerelvényes mérgezett csalétekre lesz szükség, ami a rágcsálóirtás egyik leghatékonyabb alternatívája.