műanyag ablakok

Tényleg jobb a műanyag ablakok hőszigetelési értéke?

Elege van abból, hogy fizeti a hatalmas összegű fűtésszámlákat, a lakásában mégsincs valami nagy meleg, mert a régi nyílászárók nem képesek normálisan szigetelni? A mai világban a takarékosság nagyon fontos, hiszen így is alig győzzük fizetni a számláinkat. A műanyag ablakokkal sokkal alacsonyabb hőveszteség érhető el a fából készült profilokhoz képest (forrás: www.veka.hu).

Ideális választás a VEKA műanyag ablak, mert olyan többkamrás technikával készül, ami garantálja, hogy a legjobbak közé tartozik az energiahatékonysága. Talán a VEKA profilok rendelkeznek a legalacsonyabb hő átbocsájtási értékkel a műanyag ablakok piacán. Ez azt jelenti, hogy azok, akik ezeket az ablakokat választják, jelentős mértékű fűtési energiát takaríthatnak meg, de még a környezetet is védik azáltal, hogy a kevesebb fűtés kevesebb CO2 kibocsájtást jelent.

Persze egyéb jó tulajdonságokkal is rendelkeznek ezek a műanyag nyílászárók, például ideális légkört teremtenek a beltérben tartózkodók számára az év minden napján. Virágzási időszakban például csak a lehető legkevesebb pollen jut a lakás légterébe, de szennyezett levegőjű környéken a kipufogógáznak és a pornak sincs esélye. Tehát ebből a két szempontból már megéri a modern műanyag ablakok mellett határozni, de ezeken kívül még sok előnnyel megajándékoznak bennünket. Mindenki számára zavaró, ha folyamatosan behallatszik a külvilág zaja a lakásba.

Ez napjainkban már nemcsak a pihenésben zavar bennünket, hanem sok esetben a munkavégzésben is. A műanyag ablakok nagyon jó zajszigetelő képességűek, nem engedik be az utca zaját, sem pedig a szomszédok néha kimondottan idegesítő hangját. Továbbá kimagasló biztonsági értékkel bírnak a VEKA műanyag nyílászárók, a bukó-nyíló ablakok megadják az otthonunknak, irodánknak a kellő biztonságot. Az esetlegesen jelentkező elkövetők dolgát jelentősen megnehezítik a betörés végrehajtásában a speciális vasalatokkal, üveggel és ellenálló műanyag felhasználásával készült profilok. A VEKA ablak nem a régi, fából készült változat, amit pár perc alatt kinyitnak a betörők!