kerti öntöző

Új szinten teljesít a mai kerti öntöző

A locsolórendszerek nagyon sok változáson mentek át az elmúlt 20 évben. Manapság már az okos, intelligens kerti öntöző is telepíthető, ami, ahogy a neve is mutatja, roppant modern és számtalan egyedülálló feladatot képes hatékonyan, nagyon pontosan és igen gazdaságosan elvégezni.
De mit is tud az okos kerti öntöző? Minek köszönhetően kapta a jelzőt? Nos, minden a vezérlő automatikára vezethető vissza, ami internettel összekötött wifi-s vagy bluetooth-os kapcsolattal rendelkezik. Előnye, hogy a világ bármelyik pontjáról elérhető, egyszerűen kezelhető és gondok nélkül ellenőrizhető.

Az elemes kialakítású fajták igazán népszerűek olyan helyeken, ahol nincs hálózati áram. Az ilyen vezérlő egységeknél igazán gyakori, hogy kijelzővel sem bírnak. Nem csoda, hogy a kerti öntöző működtetése a lehető legkomfortosabb lehet, ugyanis akármilyen internetkapcsolattal bíró helyről figyelemmel kísérhető és könnyedén cserélhető a program.
A telefon, táblagép vagy bármilyen kütyü, amire telepíthető a kerti öntöző vezérlését segítő applikáció a teljes rendszer távirányítója lehet. Ennél még profibb az intelligens automata locsolórendszer. Sokan azt hiszik, hogy pontosan olyan ez, mint az okos fajta, de tény, hogy ez jelentősen nagyobb tudással rendelkezik.

Az öntözőberendezés lehetséges vízforrásai

Igen sokféle módon lehet egy locsolórendszert vízzel megtáplálni, ami azt jelenti, hogy a legegyedibb szituációkra is megtalálható az ideális megoldás. Persze hazánkban a legtöbb helyen az öntözőberendezés a hálózati vízről működik.
Ott pedig, ahol erre nem lehet számítani, számolni kell azzal a ténnyel, hogy a vízmegtáplálás kiépítése többszöröse is lehet a locsolórendszerbe fektetett összegnél. Gyakori még, hogy az öntözőberendezés táplálása kútról történik. Természetesen ennek előfeltétele az állandó jó hozam és a tiszta víz megléte.
Egy megbízható szivattyúra is szükség van, hogy a vizet mindig akadálytalanul lehessen szállítani. Az öntözőberendezés ciszternáról is megtáplálható. Jó oldala az esővízgyűjtésnek, hogy az állott és melegedett esővíz nagyon lágy és nagyon gazdag oldott ásványokban, ami ugye a növényeknek kedvez.