lefuvató pisztoly

Útmutató a lefuvató pisztolyok használatához

Egy kompresszor nemcsak a komoly műhelyekben lehet hasznos, hanem az otthoni barkács és tisztítási feladatok során is. Az egyik leggyakrabban használt kompresszorhoz csatlakoztatható eszköz nem más, mint a lefújató pisztoly. A Profibarkács webáruházban könnyen összehasonlíthatja egymással a különböző lefújató pisztolyokat. De miért lenne szüksége bárkinek is egy ilyen szerszámra?

Amíg nem ugrunk fejest komolyabban a fúrásba, faragásba, addig valószínűleg nem fog hiányozni. Amint elkezdi belepni a műhelyt a fűrészpor, a forgács, a vasreszelék, azon nyomban nélkülözhetetlenné válik a használata, főként a tisztítási munkákat illetően. Tiszta környezetben, tiszta szerszámokkal dolgozni sokkal kényelmesebb és biztonságosabb dolog. Fúrás közben sokkal könnyeb egy lefújató pisztollyal eltávolítani a port a munkaanyagról, mintha ehhez szédülésig a tüdőnk kapacitását alkalmaznánk.

Elkerülhetjük, hogy szálka menjen a kezünkbe, hogyha sűrített levegővel tisztítjuk az adott felületet és nem kézzel seperjük odébb a forgácsot. Mivel a szálló por semmit sem kímélve mindenhol megtapad és még a legszűkebb helyre is bejut, ezért érdemes beszerezni a kompresszorhoz egy minőségi lefújató pisztolyt, ami többféle kivitelben kapható a profibarkacs.hu kínálatában. A vízzel történő tisztítás értelemszerűen szóba sem jöhet a szerszámgépek esetében. Az egyszerű törölgetés csak fél megoldást jelent, mert az apró réseken keresztül a por bejut a gép belsejébe, ahol idővel beláthatatlan károkat okozhat.

Viszont egy lefújó pisztollyal egyszerűen kifújhatjuk a szennyeződéseket az elektromos eszközökből. A szerszámgépek tisztítása fontos feladat a karbantartást illetően. A felületek hűtésére és szárítására is ideális választást jelentenek ezek az eszközök. Az iszap és a sár eltávolítása szintén lehetséges az olyan esetben, amikor a vízzel történő lemosásra nincs lehetőség. A legmodernebb lefújó pisztolyok többféle méretű fúvókák felszerelését teszik lehetővé, így a nehezen hozzáférhető helyek is megtisztíthatóvá válnak.