Ajtóbehúzó többféle ajtóhoz

Utólag felszerelhető ajtóbehúzó

A szupermarketekben szinte mindenhol fotocellás ajtókat használnak, amelyek automatikusan kinyílnak és becsukódnak, a fejlett elektronikának és a szenzoroknak köszönhetően.

A kisebb üzlethelyiségekben vagy a lépcsőházak bejáratánál az ajtóbehúzó sokkal kényelmesebb és költséghatékonyabb megoldásnak számít. Így biztosak lehetünk abban, hogy az ajtó nem fog nyitva maradni. Ha fel van szerelve egy ajtóbehúzó, akkor a huzat sem fogja csapkodni az ajtót, mivel ennek a működése egy rendkívül okosan megoldott mechanikán alapszik.

Egy speciálisan kialakított hengerben, az olaj áramlásnak köszönhetően, az ajtó mindig be fog csukódni, ráadásul úgy, hogy nem csapódik be, mivel csukódás előtt lelassítja az ajtószárnyat. A nyomáskiegyenlítő szelepeket nagyon sok hidraulikus szerkezetben alkalmazzák, így többek között az ajtóbehúzókban is. Szinte bármilyen típusra fel lehet szerelni, még utólag is.

Többféle méretben kapható, mivel ennek megfelelően kell kiválasztani az ideális változatot. Minél súlyosabb ajtó esetében alkalmazzuk, annál nagyobb típust kell választanunk.